Nieuws

Posts uit het heden en verleden

Weerstand geven kost tijd en energie.

By | Geen categorie | No Comments

Mensen houden niet zo van veranderingen. Ze doen er soms alle moeite voor om bij hun oorspronkelijke standpunt te blijven en de dingen bij het oude te laten. Dat gesputter is niet altijd onterecht. Weerstand komt opzetten als we vinden dat ons iets is aangedaan en we het er niet bij willen laten zitten. Weerstand is een intense, prikkelende toestand. Iemand met weerstand is emotioneel, koppig en soms enigszins irrationeel.  In dit bericht koppel ik weerstand aan onze zomer zeilreis. Hier verbinden we weerstand aan de plannen die de natuur met ons reisschema heeft.

Eindelijk is het zover.  We konden deze morgen aan onze zomer zeilreis beginnen. Een stevig briesje en droog weer met af en toe een zonnetje.   Read More

https://www.youtube.com/watch?v=0iFlZTzX5QI

Master your EQ!

By | Geen categorie | No Comments

Vorig jaar had ik de eer om een kort interview met Daniel Goleman te kunnen doen.

Via deze link kun je alvast een stukje bekijken:

Wil je meer inspirerende interviews zien? Registreer je dan snel via: http://bodylanguagesummit.com/Dana-Ketels

Dromen, durven, doen en vooral doorzetten!

By | Geen categorie | No Comments

Deze week viel mijn blik op een quote van Richard Brandson. “If someone offers you an amazing opportunity and you are not sure you can do it. Say yes and learn how to do it later.”

Als doener spar ik graag met denkers meestal als ik al stappen gezet heb op weg naar een nieuw doel. Eens ik intern een beeld heb gevormd van hoe een realisatie er kan uit zien ben ik vertrokken. Focus en doorzetting gaan natuurlijk niet vanzelf en zijn broodnodig als je iets wil bereiken. Heel belangrijk is natuurlijk dat alles in balans loopt met mijn omgeving. Jammer genoeg weerhoudt angst veel mensen om stappen te zetten op weg naar een nieuwe realiteit. Alhoewel angst een nuttige emotie kan zijn en levens kan redden, kan het ook belemmerend werken. Angst voor verandering, onzekerheid, het ongekende.

Read More

Fifty Shades of Communication

By | Geen categorie | No Comments

 

Er is heel wat te doen geweest rond Fifty Shades of Grey. Voor- en tegenstanders verdedigen hun standpunten. Deze post gaat niet over de film zelf maar over film als medium om zaken bespreekbaar te maken. Door het verhaal, de topic worden eigen ervaringen herbeleefd, gekoppeld met emoties en kunnen we tot een bepaald bewustzijn komen.

Denk aan “Schindler’s list”, 12 Years a Slave, An Inconvenient Truth en nog heel veel voorbeelden van films en documentaires die verder kijken dan entertainment. Ongeveer anderhalf jaar geleden mocht ik een klein deeltje uitmaken van zo’n productie “Destressed”. Read More

Registreer voor gratis 7 weken e-cursus Op weg naar uw doel - registreer hier