Weerstand geven kost tijd en energie.

Mensen houden niet zo van veranderingen. Ze doen er soms alle moeite voor om bij hun oorspronkelijke standpunt te blijven en de dingen bij het oude te laten. Dat gesputter is niet altijd onterecht. Weerstand komt opzetten als we vinden dat ons iets is aangedaan en we het er niet bij willen laten zitten. Weerstand is een intense, prikkelende toestand. Iemand met weerstand is emotioneel, koppig en soms enigszins irrationeel.  In dit bericht koppel ik weerstand aan onze zomer zeilreis. Hier verbinden we weerstand aan de plannen die de natuur met ons reisschema heeft.

Eindelijk is het zover.  We konden deze morgen aan onze zomer zeilreis beginnen. Een stevig briesje en droog weer met af en toe een zonnetje.  

Onze eerste bestemming ligt op 85 mijl varen.  Na anderhalf uur varen zien we onze vertrekhaven Nieuwpoort nog te dicht naar ons goesting liggen.  Reden?   Genoeg wind, genoeg stroom en toch jammer genoeg in de verkeerde richting.  De zee wil ons naar Nederland of Denemarken duwen.  Wat we ook doen de juiste koers ligt in onze dode hoek.

Hadden we geen schema of een vlucht voor onze zoon later deze maand vanuit Stavanger dan voeren we gewoon met de wind mee richting Nederland.  Realiteit is echter dat we ook met een zeilboot en in onze vakantie een schema hebben.  Flexibel in pauzes en bestemming en toch een schema met stadjes, rustpauzes, …      Dus dan op zoek naar een bestemming in de UK die net buiten de dode hoek ligt: Ramsgate.   Meer weerstand bieden kost te veel tijd en energie.  Ook tijdens het echte leven is dat ook zo.   Een beetje weerstand en verandering van plannen kost ons toch 2,5 uur meer vaartijd dan normaal richting Ramgate.

’t Zal morgen toch een English breakfast worden en geen glas karnemelk.

 

 

 

 

 

Registreer voor gratis 7 weken e-cursus Op weg naar uw doel - registreer hier